Pas på med at bruge disse betalingsmetoder, når du sælger skins

Tanker

Hvis du har gamet i et stykke tid, så har du højst sandsynligt fået en del forskellige skins på Steam. Nogle af disse skins kan være penge værd, og du får måske også beskeder af folk der vil købe dine værdifulde skins. Der er dog et stort problem: Mange bliver snydt, når de prøver at sælge deres skins, fordi betalingen jo foregår uden for platformen og derfor arrangeret af køberen og sælgeren selv.

Denne betalingsmetode forvolder flest problemer

Hvis du ikke er vokset op med MobilePay, så ved du, at rigtig mange online handler tidligere foregik med Paypal, fordi straksoverførsel ikke rigtig var en ting dengang. Paypal er meget populært, specielt i USA, fordi du som køber får meget beskyttelse. Ankommer din vare ikke, eller har sælgeren snydt dig, så har du god mulighed for at få dine penge tilbage. Hos Paypal har du nemlig mulighed for at klage over en transaktion eller handel. Har du betalt med dit kreditkort igennem Paypal, kan du også trække pengene tilbage ved at lave en indsigelse til din bank.

 

Det lyder meget godt, hvis man er køber. Problemet er bare, at du er sælger i denne situation, og det ser ikke for godt ud. Mange ender nemlig at blive snydt ved at anvende Paypal til denne type handler. Paypal er i sig selv en fornuftig platform, der hjælper mange mennesker med at sende og modtage penge samt betalinger i hele verden.

 

Sådan beskytter du dig mod svindel

For at beskytte dig selv mod online svindel, kan du først og fremmest lade være med at sælge dine skins. Det er dog ikke et svar, du kan bruge til noget. Du vil nok gerne vide, hvordan du sælger dine skins uden at blive snydt. Heldigvis findes der et meget simpelt svar: kryptovaluta (herunder Bitcoin).

 

Du har måske oplevet, at flere og flere folk begynder at kræve betaling i Bitcoin frem for eksempelvis Paypal eller MobilePay i Danmark. Dette skyldes, at man ikke kan trække pengene tilbage, når man først har sendt dem. Det gør sig gældende for alle kryptovalutaer, men Bitcoin er den mest kendte, hvorfor vi anvender den som eksempel.

 

For at kunne modtage betaling i Bitcoin, skal du først og fremmest have dig en wallet. Et godt eksempel er en Ledger Nano S. Herefter skal du bare give din Bitcoin wallet adresse til køberen, hvorefter denne overfører Bitcoins til dig. Hvis køberen ikke ved, hvordan man køber Bitcoins, så kan du med fordel sende dem denne udførlige danske guide til køb af Bitcoin. Køberen vil ikke være i tvivl om, hvordan man køber Bitcoins efterfølgende og kan meget nemt overføre det aftalte beløb.

Denne artikel er blot et eksempel på, hvordan du kan minimere svindel, når du sælger dine skins. Der er ingen garantier for, at du ikke bliver snydt, fordi der er rigtig mange variable i spil. Du bør altid være meget forsigtig, når du handler med mennesker, du ikke kender.