Få flere skærme til gaming på en bærbar med en docking station

Tanker

Har du købt dig en gaming bærbar og så fundet ud af, at skærmen er for lille? Så er denne artikel lige noget for dig. Vi kan nemlig godt forstå, at det kan være problematisk at tilslutte to ekstra skærme til en bærbar computer, hvis der kun er én HDMI-port eller lignende. Efter du har læst denne artikel, vil du vide, hvordan du kan tilslutte flere skærme til din gaming bærbar, end hvad der normalt er muligt. Svaret er nemlig en docking station.

 

Sådan virker en docking station

En docking station virker på den måde, at du tilslutter din docking station til din computer, hvorefter din computer så har flere porte til alt muligt. De fleste docking stations har 2 eller flere porte til skærme. Dette betyder altså, at din computer nu har endnu flere porte til skærme. Du kan tilslutte skærmene til din docking station, og de bliver automatisk tilsluttet til din computer igennem kablet mellem din docking station og computeren. Dette kabel er typisk USB-C eller ThunderBolt 3. Du kan tilslutte alle former for docking station skærme til din enhed.

 

Du bør nok få dig en docking station med ThunderBolt 3, hvis din computer understøtter det. Dette skyldes, at hastigheden er højere, og du kan derfor anvende skærme med en højere opløsning. En USB-C docking station kan nemlig kun trække en enkelt skærm i 4K opløsning, hvorimod en med ThunderBolt 3 kan trække to skærme i 4K opløsning eller en enkelt i 5K opløsning. 5K er ikke mainstream endnu, men så er du i hvert fald også fremtidssikret.

 

Flere fordele end bare til gaming

Det er klart, at der er mange fordele, når man gamer med to skærme i samme størrelse. Det er dog ikke alle fordele, du kan få ved at købe dig en docking station. Er du studerende, så får du også mange fordele der.

 

En docking station gør nemlig, at du bliver meget mere produktiv, når du skal studere. En undersøgelse af The New York Times siger, at du kan blive 20 til 30 % mere produktiv ved at gå fra en til to skærme. Kombinerer du dette med en metode, der får dig til at være mere produktiv, så bliver denne effekt meget større. Metoden hedder pomodoro, og den er meget simpel.

 

Pomodoro går ud på, at du arbejder meget koncentreret i 25 minutter, hvorefter du holder en kort pause på 5 minutter. Dette fortsætter du med at gøre, indtil dit arbejde er færdigt. Her kunne det eksempelvis være, at du bliver ved med at skrive på din opgave, indtil timeren løber ud. Du må selvfølgelig ikke tjekke sociale medier eller din telefon, når timeren løber.